Ontspanning in voetreflexmassage


Een ontspannen lichaam door verbeterde energiedoorstroming en doorbloeding,
maakt tegelijk een  ontspannen geest.
Ik masseer voet, enkel en onderbeen tot en met de knie,
als vanzelfsprekend 'op maat'.
Dit is voor mij aandacht voor jou in voetreflexmassage.

De massage duurt ongeveer 45 minuten.

Jouw massage wordt ondersteund door aromatherapie, evt. muziek
en een heerlijk natuurlijk crème presentje.
Belangstelling? Even aanmelden via Contact


voetreflexmassage door Jeanette Mourik  in Ouddorp aan zee

Waarom voetreflextherapie 
bij spanningsklachten?

Een klacht of ziekte is de manier waarop het lichaam zegt dat er iets niet in orde is. Ons lichaam kent vele manieren om ons dit duidelijk te maken. Er is al ontzettend veel gezegd en geschreven over hoe basaal het voor ieders gezondheid en welzijn is om te kunnen ontspannen. 

Voetreflexmassage is een behandelvorm die er in eerste instantie op gericht is om de cliënt in ontspanning te brengen. Wees van harte welkom!

Ik behandel graag mensen die stress en spanning ervaren en daarmee samenhangende klachten hebben ontwikkeld. We hebben het hier dan over vermoeidheid, spier-, nek- en schouderproblemen, moeite met inslapen, doorslapen, hoofdpijn en buikklachten.

 

Het antwoord in een aantal stappen:

Je zou kunnen zeggen dat spanning door het lichaam ervaren wordt als een knellende, snoerende band.


Concreet: Strakgespannen spieren kunnen druk geven op zenuwen (vermindering prikkelgeleiding) en daarmee bloedvaten afknellen. 

De zenuwen kunnen vervolgens geen optimale sturing geven aan de taken van de organen, klieren en spierwerking en wel omdat deze gebieden onvoldoende voeding en zuurstof aangevoerd krijgen door de bloedvaten. 

Resultaat van dit alles is dat wij allerlei klachten kunnen gaan ontwikkelen.

Door het masseren van de voetreflexzones treedt ontspanning op; de druk op de zenuwen en de bloedvaten neemt af, waardoor de doorbloeding verbetert. 

Een betere doorbloeding bevordert de afvoer van afvalstoffen en de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar alle delen van het lichaam. 

Resultaat: De cliënt kan na een aantal behandelingen een verlichting of zelfs wegblijven van klachten ervaren en voelt zich beter in haar of zijn vel. Lees meer onder Voetreflex

 

leef jouw leven, wat klopt voor jou

altijd vooruitbewegend 

 


voetreflexmassage in mijn praktijk Mijn voetpad