Voetreflex

massage


Ontspanning in voetreflexmassage

Een ontspannen lichaam door verbeterde energiedoorstroming en doorbloeding,
maakt tegelijk een ontspannen geest.
Ik masseer voet, enkel en onderbeen tot en met de knie,
als vanzelfsprekend 'op maat'.
Dit is voor mij aandacht voor jou in voetreflexmassage.

De massage duurt ongeveer 45 minuten.

Jouw massage wordt ondersteund door aromatherapie, evt. muziek
en een heerlijk natuurlijk crème presentje.

Belangstelling? Even aanmelden via Contact

Cliënten vertellen

  • Zou jij woorden willen geven aan jouw jarenlange ervaring met een ontspannende voetreflexmassage op maat?  Ik kreeg het volgende antwoord van Fransje: 


Allereerst voel ik mij vrij bij jou, alles mag er zijn en dat geeft vertrouwen en een gevoel van ontspanning! Voor mij is het moeilijk om alles los te laten, dat voel ik met name in nek, schouders en wervelkolom; door het masseren en aanraken van de voeten worden de energiebanen in mijn lijf gestimuleerd en voel ik een diepe ontspanning!

  • Francien: Ik ben al een paar keer bij Jeanette geweest voor voetreflextherapie. Het is zo ontspannend! Jeanette neemt uitgebreid de tijd voor je en je voelt je altijd welkom. Echt een aanrader!


  • Bij de evaluatie van een behandeltraject gericht op bewust worden van de bron van haar minder vitaal voelen, stelde ik Catalda de vraag hoe zij mijn werkwijze vond. 


Ik vond je werkwijze heel prettig, warm en steunend. Je werkwijze leek intuïtief en vrij, niet volgens een vast stramien. Een holistische aanpak. Ik heb het gevoel dat niet alleen mijn voeten maar mijn hele wezen aan bod is gekomen. Als het nodig was toonde je ook overwicht, dat waardeer ik.

Na een ontspannende intuïtieve voetreflexmassage gaf een vakantiegast aan zee de volgende reactie

Onlangs heb ik een voetreflexmassage gehad. Dit was erg ontspannend. Bij aankomst voelde ik me gelijk op mijn gemak, vanwege de prettige ontvangst. Jeanette legde goed uit wat ze ging doen. Mede door de rustgevende muziek was de sfeer ontspannend. Ik wil de therapie zeker aanraden aan een ieder die te kampen heeft met stress of klachten van dien aard.


Uitgangspunten in praktijk

Reflexologie is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze die ervan uitgaat dat zich op de handen, voeten en het hoofd zogenaamde reflexzones bevinden die overeenstemmen met alle spieren, organen, klieren en andere delen van het lichaam. 
Voetreflextherapie is de meest bekende vorm.

Kort gezegd, door druk uit te oefenen op de reflexzones op de voet wordt indirect het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. 
Een betere energie- en bloeddoorstroming zorgen daarbij voor meer vitaliteit en een ontspannen lichaam en geest. 

 

Je lichaam weerspiegelt zich in je voeten, 

                           hoe lief ben jij voor jouw voeten?   

Reflexzonetherapie..

Kan prima toegepast worden als een aanvullende en ondersteunende therapie, bijvoorbeeld aanvullend op fysiotherapie en reguliere medische behandelingen.


Kan ingezet worden bij acute en chronische klachten en kan zeker effectief zijn in een stressvolle periode. 

Kan preventief, dus zonder dat je klachten hebt, heilzaam werken 
voor je gezondheid en welbevinden.

Stelt geen diagnose, het vervangt geen reguliere arts.

Is geschikt voor iedereen, jong en oud.

Waarom voetreflextherapie bij spanningsklachten?

Een klacht of ziekte is de manier waarop het lichaam zegt dat er iets niet in orde is. 
Ons lichaam kent vele manieren om ons dit duidelijk te maken. Er is al veel gezegd 
en geschreven over hoe basaal het voor ieders gezondheid en welzijn is om te kunnen ontspannen. 

Voetreflexmassage is een behandelvorm die er in eerste instantie op gericht is om de cliënt in ontspanning te brengen. Wees van harte welkom!

Ik behandel graag mensen die stress en spanning ervaren en daarmee samenhangende klachten hebben ontwikkeld. We hebben het hier dan over vermoeidheid, spier-, nek- en schouderproblemen, moeite met inslapen, doorslapen, hoofdpijn en buikklachten.

 

Het antwoord in een aantal stappen:

Je zou kunnen zeggen dat spanning door het lichaam ervaren wordt als een knellende, snoerende band.


Concreet: Strakgespannen spieren kunnen druk geven op zenuwen (vermindering prikkelgeleiding) en daarmee bloedvaten afknellen. 

De zenuwen kunnen vervolgens geen optimale sturing geven aan de taken van de organen, klieren en spierwerking en wel omdat deze gebieden onvoldoende voeding en zuurstof aangevoerd krijgen door de bloedvaten. 

Resultaat van dit alles is dat de mens allerlei klachten kan gaan ontwikkelen.

Door het masseren van de voetreflexzones treedt ontspanning op; de druk op de zenuwen en de bloedvaten neemt af, waardoor de doorbloeding verbetert. 

Een betere doorbloeding bevordert de afvoer van afvalstoffen en de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar alle delen van het lichaam. 

Resultaat: De cliënt kan na een aantal behandelingen een verlichting of zelfs wegblijven van klachten ervaren en voelt zich beter in haar of zijn vel.

leef jouw leven, wat klopt voor jou

altijd vooruitbewegend


Jeanette Mourik Ouddorp aan zee voetreflexmassage

VoetreflexPlus

Als reflexzonetherapeut met kennis van westerse en Chinese reflexologie, combineer ik het masseren van reflexzones met het behandelen van meridianen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën (evt. ook armen en handen). Deze combinatie van beide systemen versterkt de uitwerking van een therapeutische voetreflexmassage. Waarom?


Even uitleggen…. Meridianen worden ook wel de onzichtbare energiebanen genoemd, lopend van top tot teen kriskras door je lijf. Binnen de Chinese gezondheidsleer wordt gesproken van levensenergie, qi, die door je lichaam stroomt om zo je organen van energie te voorzien. Deze energie wordt getransporteerd via 12 hoofdmeridianen, alle verbonden aan een specifiek orgaan.

Antwoord: Door het masseren van meridiaanbanen krijgen mogelijke blokkades aandacht met als gevolg dat de energie vrijer kan doorstromen. 
 

Behandelingen

Een VoetreflexPlus massage is een voorbeeld van een intuïtieve massage helemaal passend bij de cliënt op dat moment. 
In de massage kan bijvoorbeeld het accent gelegd worden op meer energie, het reinigen van het lichaam of het verhogen van de weerstand. Voorafgaand aan de afspraak hebben wij daarom even telefonisch contact.

Een andere mogelijkheid is om een afspraak te maken voor een intake behandeling. 
We kijken dan vanuit de holistische visie naar de reden van je komst, naar jou als mens 
als geheel. Na afloop wordt er een persoonlijk behandelplan gemaakt. 
Gemiddeld volgen een zestal massages, waarna we samen evalueren. 


Tijdens elke ontmoeting praten we over hoe het met je klacht is en wat je verder meemaakt aan effecten van de behandeling. We zoomen hierbij, naast het fysieke, in op emoties en (vaak onbewuste) patronen en overtuigingen die er zijn in je leven. Dit alles is bedoeld om tot meer bewustwording te komen over wat de oorzaak is van jouw minder vitaal voelen. Lees ook onder kopje Bewustwording.


Jouw massage wordt ondersteund 
door aromatherapie en evt. muziek


Ik geef je graag meer uitleg over de verschillende behandelingen, bel me gerust.